Hollstadl ogo

Hollstad ligger i Tingstad socken mellan Norrköping och Söderköping.

 

Ridhuset

Ridhuset sett från hästhagen och åkern. Notera stora äkta glasfönster och träpanel. Inga plåtväggar eller plastfönster. Här inne arbetas ständigt med underlaget, och i taket finns ett sprinklersystem för bevattning.

 

Ridhuset

Ridhuset är öppet för gäster vardagar 9-16 och 19-21 samt helger 9-15 och 18-21. För mer info se pdf-dokument, men senaste nytt anslås i själva ridhuset.

Ridhuset byggdes 2002 och är 20*40 meter. Stora fönster ger bra ljusinsläpp. Ridhuset har god belysning och är utrustat med ett bevattningssystem. Det harvas regelbundet och saltas vid minusgrader med skonsam magnesiumklorid. I ridhuset finns hindermaterial för hoppning eller dressyr.

Ridhuset är byggt enligt Svenska Ridsportsförbundets rekommendationer. Underlaget är fiber och ägnas mycket omsorg. Nyligen fick vi ett patent på en ny världsunik ridhusharv. .

 

Ryttare i ridhus

Solen lyser genom de stora fönstren in över ridbanan.

 

Nytt underlag

Här kommer nytt underlag. Arbetet sker med högsta möjliga precision liksom med stor noggrannhet när det gäller val av sand.

 

Ridhusunderlag-bildspel

En av våra två ridhusharvar kommer från Tyskland och är vald för att ge bästa möjliga precision. Vi vältar också med cambridgevälten. Men nöjda är vi inte. Nej här uppfinns bättre grejer...

 

Mikroskop

Är verkligen sanden av rätt kvalitet? Finns alla kornstorlekar inom önskvärt intervall? Hur ser skiktkurvan ut? På Hollstad lämnar vi inget åt slumpen.